Nieuws

VACATURE | Word boswachter bij Goois Natuurreservaat

20-04-2017

Heb jij een hart voor de natuur? En wil je tegelijkertijd beheerder, natuurbeschermer, toezichthouder en voorlichter zijn? Word boswachter bij Goois Natuurreservaat! We hebben een vacature.

Bij Goois Natuurreservaat (GNR) werken 28 enthousiaste medewerkers, waarvan 17 bij de afdeling terreinbeheer. Tal van vrijwilligers ondersteunen bij het beheer van de terreinen. Ook de komende jaren zal GNR hard aan de weg blijven timmeren en een prominente rol vervullen bij het behouden van de groene identiteit van het Gooi. Om dit optimaal te kunnen doen, zoeken we binnen de afdeling terreinbeheer een:

Boswachter (m/v), 36 uur per week   

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met perspectief op vaste aanstelling.

Wat verwachten wij van jou?

De boswachter bij Goois Natuurreservaat houdt toezicht in de natuurgebieden op de van toepassing zijnde wetten en regelgeving en op een juist gebruik van terreinen. Hij/zij treedt waar mogelijk voorlichtend en waar nodig corrigerend en soms verbaliserend op. 

 • Hij/zij heeft regelmatig piketdienst en werkt ook tijdens weekenden en feestdagen op basis van een dienstrooster.
 • De boswachter is naast toezichthouder ook gastheer namens het Goois Natuurreservaat.
 • Hij/zij geeft excursies, verzorgt de voorlichting aan het publiek en begeleidt natuurbeheervrijwilligers.
 • De boswachter signaleert ontwikkelingen in de natuur, van de flora en fauna en het gebruik van de terreinen en doet voorstellen voor het beheer.
 • Hij/zij verricht zelfstandig eenvoudige beheerwerkzaamheden en assisteert zo nodig collega´s.

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten met een MBO-diploma op het gebied van natuur- en bosbeheer, die beschikken over een actuele BOA-aanstelling en die deelnemen aan de PHB-cyclus Groen. Enige jaren ervaring als boswachter is een vereiste. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Overige functie-eisen zijn:

 • Kennis van groene wet- en regelgeving en van flora en fauna
 • Affiniteit, kennis van en ervaring met natuurbeheer
 • Affiniteit, kennis van en ervaring met het werken met vrijwilligers
 • Affiniteit, kennis van en ervaring met publieksvoorlichting (inclusief sociale media)
 • Goede contactuele vaardigheden, een servicegerichte en publieksvriendelijke houding
 • Collegiale en samenwerkingsgerichte houding
 • Bereidheid om tijdens weekenden en feestdagen te werken

Tijdens de uitoefening van de functie draagt de boswachter een uniform van GNR.

Wat mag je van GNR verwachten?

Het salaris is conform de rechtspositieregeling van de Stichting Gooisch Natuurreservaat en is gebaseerd op de arbeidsvoorwaarden van de provincie Noord-Holland. Er is sprake van een 36-urige werkweek. Voor de piketdienst, het werken tijdens weekenden en op zon- en feestdagen wordt een toeslag verstrekt.

Meer weten? En solliciteren.

Voor het verkrijgen van aanvullende informatie kun je contact opnemen met Hoofd Terreinbeheer de heer ing. P.G.M. Hulzink: 035-621 45 98. Stuur je sollicitatiebrief bij voorkeur per e-mail vóór 14 mei 2017 naar gooisnatuurreservaat@gnr.nl o.v.v. 'sollicitatie boswachter' t.a.v. ing P.G.M. Hulzink of per post naar Stichting Gooisch Natuurreservaat, Postbus 1001, 1200 BA Hilversum, t.a.v. ing P.G.M. Hulzink.