Nieuws

Start het nieuwe sportseizoen goed. Doe mee met de Gooise Heideloop!

15-05-2017

De zomervakantie op een bijzondere manier afsluiten en het nieuwe sportseizoen goed beginnen? Doe dan mee met de Gooise Heideloop! Op zondag 27 augustus organiseren de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo in samenwerking met Goois Natuurreservaat (GNR) de derde editie van de Gooise Heideloop. Iedereen kan meelopen en onderweg genieten van de Gooise natuur. Jong, oud, man, vrouw, getraind of ongetraind, je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen en kiezen uit verschillende afstanden. Zet zondag 27 augustus dus vast in je agenda en schrijf je in, liefst natuurlijk met de hele familie!

Voor de derde keer organiseren de Gooise atletiekverenigingen uit Hilversum, Bussum en Huizen de Gooise Heideloop. Iedereen die denkt dat dit een hardloopwedstrijd is, heeft het mis. De loop (zonder formele tijdsregistratie) is juist bedoeld én geschikt voor iedereen die het leuk vindt om de zomervakantie sportief af te sluiten en het nieuwe sportseizoen te starten in de Gooise natuur. Uiteraard is er wel een tijdklok aanwezig, zodat je jouw eigen tijd kunt wél kunt registreren.

De stempelkaart die je bij de start krijgt, zorgt ervoor dat je -letterlijk- alle mooie plekken van het Goois Natuurreservaat kunt ‘aftikken’. Zo loop je onder andere over de heidevelden die in augustus volop in bloei staan en kom je onderweg de schaapskudde tegen.

Lopen voor het goede doel

De atletiekverengingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. Adriaan Veenman: “Als (hard)lopers maken wij veel gebruik van de natuurgebieden van GNR. Van onze lopers horen we tijdens trainingen regelmatig hoe mooi de looproutes zijn. Ook vinden we het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor GNR. Met de Gooise Heideloop willen we de natuurgebieden dan ook nóg meer onder de aandacht brengen.” De opbrengst van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar het beheer en onderhoud van de heidevelden, zodat iedereen na de Heideloop hier nóg 364 dagen van het jaar van kan genieten.

De mooie routes

Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet van 2.5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer. Je kunt ter plekke kiezen welke afstand je wilt lopen. Onderweg kom je verschillende stempelposten tegen. Wil je na de loop nog meer ontdekken van de talloze mooie plekken in Goois Natuurreservaat? Dat kan natuurlijk! De start en finish van elke route is de parkeerplaats bij het Sint Janskerkhof, naast het Geologisch Museum Hofland aan de Hilversumseweg in Laren. Een ideale uitvalsbasis om later nog eens de Gooise natuur in te trekken. 

Doe mee!

Omdat de Gooise Heideloop geen (hard)loopwedstrijd is, kan iedereen meedoen. Je kunt wandelen, ‘nordic walken’ en voor de echte fanatiekelingen natuurlijk hardlopen. Je hoeft geen lid te zijn van één van de atletiekverenigingen. Krijn Griffioen: “Ik roep iedereen op om mee te doen! Het is een heel leuk( familie)-uitje en gewoon heerlijk om op de vroege zondagmorgen buiten in de natuur te zijn. De kids kunnen onderweg misschien wel even bij de kudde met herder en hond kijken. Hoe leuk is dat!”

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 1 juni via www.inschrijven.nl. Op vertoon van de inschrijfbevestiging per e-mail, ontvang je op zondag 27 augustus vanaf 9.00 uur jouw stempelkaart bij de startplaats. Bij de finish ontvang je een mooi speldje ter herinnering. Kosten voor deelname bedragen € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar en € 5,- voor overige deelnemers. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk tot 09.30 uur. Dan betaal je € 4,- (voor kinderen t/m 12 jaar) of € 7,-.

Pak dus nu je agenda. En reserveer 27 augustus voor een hele mooie start van een sportief seizoen!

Starttijden
Hardlopen: 10.00 uur
Wandelen: 10.05 uur
Nordic walken: 10.05 uur