Nieuws

Op stap met de boswachter? Ga mee op excursie!

02-01-2017

Hoeveel reeën komen hier voor? Loop je de hele dag buiten? Is het een spannend beroep? Moet je ook wel eens 's nachts achter stropers aan? Gaat het nu goed of slecht met de natuur? Betrap je wel eens verliefde stelletjes? Als hier dassen zitten, waarom zie ik die dan nooit? Zomaar een paar vragen die onze boswachters krijgen…

In elk jaargetijde is er van alles te zien en te beleven in Goois Natuurreservaat. Wil jij een keer met de boswachter op stap? Leren wat deze doet en wil je alles te weten komen over de Gooise natuur? Het kan! Iedere maand organiseert een van onze boswachters een excursie. Laat je verrassen door al het moois van Goois Natuurreservaat. Ga je mee?

Noteer de volgende data alvast in je agenda (onder voorbehoud):

UITVERKOCHT - Zondag 29 januari, 10.00 uur
‘Natuur: dat ben jij’ - met al je zintuigen en je innerlijke kompas in de natuur durven en mogen zijn!

  • Op pad met boswachter John Didderen.

Bijdrage: 5 euro p.p. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Gooise natuur. Reserveer een ticket.

Zondag 5 februari, 10.00 uur
‘Archeologie in het Gooi’ – ga terug in de tijd in de Gooise natuur. Ontdek verschillende archeologische objecten in het Goois Natuurreservaat: o.a. grafheuvels, celtic fields en bunkers.

  • Op pad met boswachter Leo van Malsen.

Bijdrage: 5 euro p.p. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Gooise natuur. Reserveer een ticket.

Zondag 26 maart, 10.00 uur
‘Nut en noodzaak van ecologische verbindingen’ – kom alles te weten over de ecologische verbindingen in de Gooise natuur. Hoe worden de verbindingen gebruikt? En wat zijn de resultaten?

  • Op pad met boswachter John Didderen.

Zondag 9 april
‘Natuur in sprookjes’ – geniet van de Gooise natuur in sprookjessfeer; welke planten kun je eten? Hoe ziet de natuur er uit met volle maan? Boswachter Thea neemt je mee voor een sprookjesachtige wandeling.

  • Op pad met boswachter Thea Sciarone. 

Zondag 21 mei
‘Fietsen met de boswachter’ – een rondgang over en langs de ecoducten van Goois Natuurreservaat. Onderweg genieten we van een heerlijke biologische lunch op een mooie plek.

  • Op pad met boswachter John Didderen.

Zaterdag 3 juni
‘Survival in de Gooise natuur’

  • Op pad met boswachter Thea Sciarone

Zondag 3 september
‘Heide en bijen’ -  kom alles te weten over wat er allemaal komt kijken bij het beheer van onze heideterreinen.

  • Op pad met boswachter Leo van Malsen.

Zaterdag 28 oktober, 19.00 uur
Nacht van de Nacht 2017’ - maak een unieke nachtwandeling in het Goois Natuurreservaat. En ontdek onder leiding van natuurgidsen en een boswachter van Goois Natuurreservaat hoe spannend en mooi het bos is na zonsondergang. Misschien hoor je een uil, vliegt er een vleermuis langs of hoor je een das ritselen.

Zaterdag 4 november
Natuurwerkdag 2017’ - op meerdere locaties in het Goois Natuurreservaat wordt deze dag gewerkt om de natuurgebieden mooi en gevarieerd te houden. Zin om een ochtend lekker buiten met elkaar aan de slag te gaan met zaag, steekschop en takkenschaar? Doe dan mee!

Zaterdag 30 december
‘Bosbeleving’ - verhalen van boswachter John over het ecosysteem ‘natuurlijk bos’ met alle facetten van recreatie, natuurbeheer, ecologisch bosbeheer en houtoogst. Wat zie je daarvan terug in het bos en welke keuze moet de beheerder maken?

  • Op pad met boswachter John Didderen.

Leuke excursies voor het hele gezin! Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over de excursies in 2017. Alle medewerkers van Goois Natuurreservaat wensen je een heel mooi 2017 toe!