Nieuws

Lentefeest Goois Natuurreservaat trekt >1.000 bezoekers

18-04-2017

Dat Tweede Paasdag een moment is om lekker naar buiten te gaan, bleek wel tijdens het Lentefeest bij de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Vanaf vroeg in de ochtend mocht Goois Natuurreservaat (GNR) een stroom enthousiaste bezoekers verwelkomen. Kinderen konden paaseitjes zoeken, lammetjes knuffelen, knutselen en zich laten schminken. In de loop van de middag waren er ruim 1.000 bezoekers geweest.

Zo’n 30 kilo chocolade-eitjes was verstopt in het veld naast de Schaapskooi. Speciaal hiervoor waren er kleine boompjes neergezet, waar de duizenden eitjes verborgen waren.

Lammetjes op schoot
De kudde Drentse Heideschapen is de afgelopen weken uitgebreid met 83 lammetjes, waarvan zelfs 26 tweelingen. Een flink deel van de nieuwe aanwas mocht tijdens het Lentefeest geknuffeld worden. Daar werd natuurlijk graag gebruik van gemaakt. En niet alleen door de jongere bezoekers, ook (groot)ouders lieten de gelegenheid om een lammetje op schoot te krijgen, niet aan zich voorbijgaan.

Gezelligheid op het plein
Het mooie weer zorgde voor veel gezelligheid op het plein bij de Schaapskooi. Kinderen konden onder leiding van vrijwilligers van het IVN knutselen. Hun ouders konden terecht bij Barista Marco. Met zijn Gooische Koffiebus zorgde hij voor een heerlijke kop koffie.

Ook de ijsjes bij de ijskar van ijssalon De Hoop waren erg populair. Johan Griffioen, hoofd veeverzorging GNR: “We hebben veel bezoekers mogen ontvangen vandaag. Ik heb echt genoten van de drukte en het enthousiasme en kijk dan ook erg uit naar ons Schaapscheerdersfeest.

Schaapscheerdersfeest, zaterdag 3 juni
Elk jaar luidt Goois Natuurreservaat de zomer in met een doe-dag vol activiteiten bij de Schaapskooi in Blaricum. Tijdens het traditionele Schaapscheerdersfeest wordt de kudde Drentse Heideschapen ambachtelijk met de schaar van hun vacht ontdaan. Dit jaar wordt het feest georganiseerd op zaterdag 3 juni.

Over de Schaapskooi
De Schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot om de schaapskudde bij de kooi te treffen. Op zondagen zijn bezoekers speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over een diversiteit aan onderwerpen. Er is aandacht voor zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen.