Nieuws

Tweede Paasdag vieren we de lente in het Goois Natuurreservaat

Op tweede paasdag, maandag 22 april, zijn alle kinderen tot en met 7 jaar samen met hun ouders, verzorgers en grootouders van harte welkom in de Schaapskooi op de Blaricummerheide.

Activiteiten
Tussen 10:00 en 12:00 zijn de deuren open, en kunnen de kinderen de pasgeboren lammetjes van onze kudde Drentse heideschapen aaien en knuffelen. Er kan geknutseld worden en de Paashaas heeft een heleboel paaseitjes verstopt in de kraal bij de Schaapskooi. Die mogen natuurlijk gezocht en opgegeten worden.

Wandelen op de heide
Naast de activiteiten in de Schaapskooi is het leuk om een wandeling over de heide te maken. Op het kleuterpad van ‘Lineke Lam’ kunnen kinderen opdrachten doen en komen zij van alles te weten over de dieren op de heide. Speciale doe-pakketjes zijn hiervoor te koop in de Schaapskooi.

Gratis toegang
Je hoeft je niet aan te melden en de toegang is gratis. Een kleine donatie, in de collectebus ter plekke, voor het Goois Natuurreservaat wordt natuurlijk op prijs gesteld. Het is ook mogelijk om Gooise Natuurbeschermer te worden. Voor maar €2,50 per maand help je ons mee om onze Gooise natuurgebieden toegankelijk te houden en te beschermen.

De Schaapskooi
De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum en is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken.

Met de auto

Vanaf de A1 afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum over de Prins Hendriklaan, Boissevainweg en vervolgens linksaf parkeerplaats, hier is beperkt plek. Verder te voet naar de schaapskooi.