Nieuws

‘Erfgooiers geportretteerd’, een uniek boek van historicus Anton Kos

08-11-2017

De Week-van-de-Erfgooier werd op vrijdag 3 november feestelijk afgesloten met een druk bezochte eindmanifestatie in de Grote Kerk Naarden. Ruim 300 gasten waren getuige van de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek ‘Erfgooiers geportretteerd’, geschreven door historicus en zélf erfgooier: Anton Kos.

Het boek met karakteristieke portretten van erfgooiers door fotograaf Koos Breukel en natuurfoto’s van Dirk Kome is een uitgave ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Erfgooiers - Stichting Stad en Lande van Gooiland.

Historisch erfgoed

De sporen van de erfgooiers zijn in vele gedaanten tot op de dag van vandaag terug te vinden en te herkennen in het Gooi. Hun erfgoed is niet alleen tastbaar, maar ook zichtbaar. Dagelijks komen bewoners en bezoekers van het unieke, vlakke en zacht glooiende landschap van het Gooi ouderfgooiers en hun nazaten tegen. Fotograaf Koos Breukel trad in de sporen van portretschilders die aan het begin van de twintigste eeuw in het Gooi de bewoners kwamen vastleggen. In dit boek zijn de fotografische portretten aangevuld met beelden van de huidige verstedelijkte ruimtelijke omgeving en het hedendaagse landschap.

Verkooppunten

Het bijzondere boek is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Goois Natuurreservaat en de Stichting Stad en Lande. Het boek ‘Erfgooiers geportretteerd’ is te koop in de webshop van Goois Natuurreservaat en verkrijgbaar in bijna alle boekhandels in het Gooi. Het boek kost 29,95 euro, exclusief verzend- en administratiekosten van 5 euro. Kies je ervoor om het boek op te halen bij het kantoor van Goois Natuurreservaat in Hilversum? Dan betaal je geen verzend- en administratiekosten.

Maak voor het ophalen van het boek wel graag eerst een afspraak met het secretariaat van het Goois Natuurreservaat via 035-6214598.