Nieuws

De Gooise Heideloop, doe je ook mee?

07-07-2017

De zomervakantie moet nog beginnen, maar in Goois Natuurreservaat blikken we alvast vooruit op een bijzondere afsluiting ervan. Op zondag 27 augustus vindt namelijk voor de derde keer de Gooise Heideloop plaats. Wil jij aan het einde van zomervakantie het nieuwe sportseizoen goed beginnen? Schrijf je dan nu in!

Meedoen aan de recreatieve Gooise Heideloop kan op drie manieren: wandelen, nordic walken of hardlopen. Er is geen formele tijdsregistratie en de verschillende routes zijn bestemd voor iedereen. De hele familie kan dus meelopen!

De stempelkaart die je bij de start krijgt, zorgt ervoor dat je – letterlijk – alle mooie plekken van het Goois Natuurreservaat kunt ‘aftikken’. Zo loop je onder andere over de heidevelden die in augustus volop in bloei staan en kom je onderweg de schaapskudde tegen.

Routes

Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet van 2.5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer. Je kunt ter plekke kiezen welke afstand je wilt lopen. Wil je na de loop nog meer ontdekken van de talloze mooie plekken in Goois Natuurreservaat? Dat kan natuurlijk! De start en finish van elke route is de parkeerplaats bij het Sint Janskerkhof, naast het Geologisch Museum Hofland aan de Hilversumseweg in Laren. Een ideale uitvalsbasis verder de Gooise natuur in te trekken.

Meedoen?

Wil jij ook (met de hele familie) meedoen? Dat kan! Schrijf je in via www.inschrijven.nl. Kosten voor deelname bedragen € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar en € 5,- voor overige deelnemers. Inschrijving op de dag zelf is ook mogelijk tot 09.30 uur. Dan betaal je € 4,- (voor kinderen t/m 12 jaar) of € 7,-.

Starttijden
Hardlopen: 10.00 uur
Wandelen: 10.05 uur
Nordic walken: 10.05 uur

Over de Gooise Heideloop

De Gooise Heideloop is een initiatief van de Gooise atletiekverenigingen uit Hilversum, Bussum en Huizen in samenwerking met Goois Natuurreservaat. De atletiekverengingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. De Heideloop is recreatief en zonder formele tijdregistratie. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen en kiezen uit verschillende afstanden. Kijk voor meer informatie op de website van Goois Natuurreservaat.