Nieuws

5 vragen aan een bezoeker

08-10-2019

 

Wie:                 Sophie Trudeau-Wijers

Wat:                 Wandelaar

Waar:               De hei bij Huizen

Waarom:          Tien jaar geleden kwam ik vanuit Canada aan in Nederland met alleen mijn koffers en mijn hond. Ik kwam voor de liefde en ben nooit meer weggegaan. Mijn schoonvader woonde Huizen. Het was heel makkelijk om vanuit zijn huis naar de hei te lopen. We liepen dan naar de Tafelberg, dronken een borreltje en gingen weer terug.

Ik vond dat hartstikke leuk want ik hou van de natuur. Die is in ‘t Gooi echt bijzonder, en vanaf het moment dat ik het zag ben ik verliefd op dit gebied. De hei kende ik helemaal niet. In Canada woonde ik in een dorp met achter mijn huis een bos en een berg. Iedereen vraagt of ik dat niet mis. Maar in Nederland is de natuur toegankelijk. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om een wandeling te maken. In Canada is dat niet zo. Er zijn soms helemaal geen paden in het bos. En als je de weg kwijtraakt…succes dan maar. Soms moeten ze helikopters sturen om mensen te zoeken. Dat zul je hier niet snel meemaken.

Wanneer:         Helaas is mijn schoonvader verhuisd, en wonen wij zelf niet in ‘t Gooi. Maar we gaan nog regelmatig terug naar de hei in Huizen.