Agenda

Wandeling Laarder Wasmeer onder leiding van een natuurgids

17-12-2017 - 10:00/12:00 | Parkeerplaats Theehuis 't Bluk, Zuiderheide 2, Laren

Het Laarder Wasmeergebied is een zeer afwisselend natuurterrein met plassen en oude heidevennen. Het gebied heeft een rijke historie en is van bijzondere natuurwetenschappelijke waarde. Het is vooral de flora in de lage gebieden, met klokjesgentiaan, kleine zonnedauw, veenpluis en snavelbies, die het gebied zo waardevol maakt. Het Laarder Wasmeer wordt met runderen begraasd om verruiging, teveel rietgroei en Amerikaanse vogelkers tegen te gaan. Het gebied is onder begeleiding toegankelijk.

Iedere derde zondag van de maand organiseren natuurgidsen van IVN Gooi e.o. een publiekswandeling door het afgesloten Laarder Wasmeergebied onder leiding van een natuurgids. Een afwisselende route van anderhalf tot twee uur over heide, zandverstuivingen en door bos. Op verschillende plekken op de route zijn mooie uitzichtpunten. Natuurgidsen van het IVN geven tijdens de wandeling informatie over de ontstaansgeschiedenis, het landschap, planten en dieren. Er is geen vaste route, deze wordt elke maand door de natuurgids bepaald en is dus steeds verschillend.

Startpunt
We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats van Theehuis 't Bluk, Zuiderheide 2, 1251 SE in Laren. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wees welkom!