Agenda

Nacht van de Nacht in het Gooi

28-10-2017 - 19:00/22:00 | Infoschuur Goois Natuurreservaat, Naarderweg 103A, 1217 GL Hilversum

Maak een unieke nachtwandeling in het Goois Natuurreservaat. En ontdek onder leiding van natuurgidsen en een boswachter van Goois Natuurreservaat hoe spannend en mooi het bos is na zonsondergang. Misschien hoor je een uil, vliegt er een vleermuis langs of hoor je een das ritselen.

In het hele land vinden zaterdagavond 28 oktober activiteiten plaats in het kader van de ‘Nacht van de Nacht’, een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederatie. Nacht van de Nacht in het Gooi is een initiatief van IVN Gooi en Omstreken en Goois Natuurreservaat.

Over Nacht van de Nacht
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Slecht afgeschermde lichtbronnen veroorzaken veel stoorlicht dat niet op wegen of straten valt, maar omhoog straalt. Niet alleen mensen hebben last van teveel licht. Ook voor dieren en planten is het belangrijk dat de nachten duister blijven. Duisternis is net als stilte en ruimte een van de oerkwaliteiten van het landschap. O
m de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht.