Ontmoet onze mensen
GNR > Actueel > Ontmoet onze mensen > Bestuurslid Barbara Boudewijnse, gemeente Gooise Meren

Bestuurslid Barbara Boudewijnse, gemeente Gooise Meren

Bestuurslid Barbara Boudewijnse, gemeente Gooise Meren


Barbara komt uit een Amsterdams gezin, maar woont al 25 jaar in Bussum. Na haar studies Culturele Antropologie en Godsdienstwetenschappen werkte ze als docent en onderzoeker.

Sinds 2002 is ze actief voor GroenLinks, ze was fractie-ondersteuner, raadslid en sinds 2018 is ze wethouder voor deze partij met het Goois Natuurreservaat in haar portefeuille. Twintig jaar geleden werd ze al lid van GroenLinks omdat ze zich zorgen maakte over het feit dat veel kwetsbare mensen maatschappelijk in het verdomhoekje terecht kwamen. GroenLinks kwam voor deze mensen op en combineerde dit met zorg voor natuur en klimaat.

Natuurbeheer voor welzijn en gezondheid

Barbara: ‘Ik maak me al heel lang zorgen om de natuur en het klimaat, maar het milieuvraagstuk is ook een sociaal vraagstuk. Een rechtvaardige samenleving neemt verantwoordelijkheid voor het klimaat. Goed natuurbeheer doe je ook voor het welzijn en de gezondheid van mensen.’

Het mooie aan het Goois Natuurreservaat vindt Barbara dat men werkt vanuit de voorwaarde dat de natuur overal toegankelijk moet zijn voor mensen die in het Gooi wonen. Zelf komt ze veel op de Bussumse hei, maar het gebied bij ’t Bluk vindt ze, vanwege de variatie in het landschap en de weidsheid, één van de mooiste stukken van de Gooise natuur.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met *